Forlaget Umpff

Louisiana - farvet af blod

LOUISIANA - FARVET AF BLOD

Skrevet af Léa Chrétien
Tegnet af Gontran Toussaint
Oversat af Marlene Wulff Olsen

172 sider. indbundet
19,5x26 cm
ISBN 978-87-94265-05-8

© Dargaud, by Chrétien & Toussaint

Louisiana er udgivet med støtte fra Statens Kunstfond og Programmes d’aide à la publication de l’Institut français du Danemark

New Orleans, 1961. Louise Soral sidder i sin lænestol. Hun er efterkommer af plantage-ejere i Louisiana. Hendes børnebørn læser ”Borte med Blæsten” og spørger nysgerrigt til familiens historie. Louise afviser, men indser, at hun er den sidste nulevende til at fortælle historien om slaveri, racisme, mænds had til kvinder, druk, hor og vold i det sydlige USA. Hun beder stuepigen Hazel om at lægge ører til. Det er også en fortælling om kvinder, der står sammen og prøver at beskytte sorte slaver, som ellers bliver behandlet voldsomt nedværdigende af hvide godsejere og deres sønner. En fortælling, hvor voodoo indgår som våben mod magtforskruede mænd.

Tilsammen et vidnesbyrd inspirereret af virkelige hændelser, det er svært at leve med, men vigtigt ikke at glemme.

Du får den komplette historie med tre album samlet i et.


Medierne skriver om Lydie:

"Dette stemningsfulde værk minder mest af alt om en rigtigt beskidt blues med kærlighed, had, bitterhed, spænding og voodoo for alle pengene."
"Detaljerne i både baggrund og ansigter giver fortællingen og karaktererne en høj grad af troværdighed."
"'Louisiana' er et storladent episk drama, der nærmest kan siges at være vrangsiden af Margaret Mitchells 'Borte med blæsten'.
- Litteratursiden / Katrine Colmorn

"Velkomponeret med dramatiske tegninger." 
"Skræmmende og realistisk."
- Lektørudtalelse, DBC / Maria Louise Elgård Rasmussen

4/5 stjerner
"Det er rent ud sagt en helveds barsk bog! Men vi skylder at forstå og erkende hvad der blev gjort. Jeg ved ikke rigtig om de smukke illustrationer får skammen til at glide lettere ned eller om de gør det endnu sværere at kapere. For der er ikke meget "Borte med blæsten"-romantik over denne bog."
"Et must-read for alle (16+)."
- fuglebakkens_bogorm / Instagram

4/6 stjerner
"Gontran Toussaint har skabt et helt igennem fantastisk grafisk værk, hvor man flere gange må stoppe op og fordybe sig i illustrationerne."
"Mørk, tankevækkende og fængende."
- torndahlbooks_ / Instagram og www.torndahlbooks.dk

"Stregen er præcis og klassisk, og især farvelægningen er mageløs.
"Jeg kan varmt anbefale denne historiske tegneserie - men læs den i bidder for den er smuk, nådesløs og ubarmhjertig."
- mortenmjespersen / Instagram 

"Jeg vil anbefale bogen til voksne, der elsker tegneserier og graphic novels. Jeg er dog nødt til at understrege, at jeg finder den barsk og ubehagelig, så den er ikke for alle, men ikke desto mindre er det en storladen fortælling, som man ikke slipper lige med det samme."
"'Louisiana - Farvet af blod' samler 3 albums i én udgivelse, så der er tale om en lang og flot fortælling. Illustrationerne hensætter dig til sydstaterne og viser de barske realiteter på en utrolig livagtig vis."
- hyggegeek_litteratur / Instagram

"De mørke, flotte og detaljerede billeder spiller sammen med teksten og gør, at det bliver en historie med mange facetter."
"Et stort værk, som vil hvirvle dig rundt, fascinere og opsluge dig."
- krogenibogen / Instagram 

"Louisiana er kvindernes historie. Om venskab og sammenhold. Om ikke at kunne tilgive og om altoverskyggende nagende had og skyld. Og om voodoo, selvfølgelig - vi er vel i Sydstaterne."
- boggrippen / Instagram

4/6 stjerner
- Nummer 9


Udgivelser fra Forlaget Umpff fås dér, hvor du køber dine litteraturoplevelser. Se punktet forhandlere for liste.